Over Ons

Wij zijn Simone en Janine Beijer, moeder en dochter met een gedeelde passie. Naast dat wij beiden werkzaam zijn in de uitvaartzorg, zijn wij allebei werkzaam (geweest) in de schrijverssector.

Schrijven is één van onze grootste passies.

In het werk in de uitvaartzorg krijgen we veel te maken met rouw en verdriet, maar ook met onwetendheid. De dood brengt nu eenmaal onderwerpen met zich mee, die soms moeilijk te begrijpen en al helemaal moeilijk te verwoorden zijn.
Helaas krijgen we er wel allemaal mee te maken in ons leven.
Maar juist daarom vinden wij het belangrijk dat er uitleg is over wat er bij een uitvaart komt kijken, hoe we kunnen omgaan met rouw en verlies en alle daarbij horende emoties.

Kinderen krijgen tijdens een uitvaart en in de tijd na het overlijden altijd heel veel aandacht van ons. We voelen het ook echt als onze roeping om te zorgen dat we het verdriet voor hen verzachten.
Maar misschien nog wel meer om het taboe van de dood af te halen en
te zorgen dat ze het niet “eng” vinden.

Daarom zijn wij Uitgeverij Beijer begonnen; om niet alleen na een uitvaart maar vanaf het moment dat het afscheid nemen begint, jong en oud verder te helpen in het verwerkingsproces, onafhankelijk van wie de uitvaart uitvoert of waar de uitvaart plaatsvindt.

Wij bieden onze boeken en daarbij horende producten aan voor iedereen die daar behoefte aan heeft; ouders, leraren, vakgenoten en wie er verder ook maar te maken krijgt met kinderen die rouwen.

Uitgeverij Beijer: Geen angst voor, maar inzicht rondom de dood.

Simone Beijer

Janine Beijer